HUOM!! Verkkokauppamme ei ole tällä hetkellä käytössä. Voit tiedustella huoneiden saatavuutta puhelimitse, puh. 020 751 6300 tai peurunka@peurunka.fi. [x]
Peurunka - Kuntoutus - Sydänkuntoutus

Kelan työelämässä oleville sydänpotilaille kustantamien kuntoutuskurssien tavoitteena on kuntoutujan työ- tai opiskelukyvyn turvaaminen tai parantaminen sekä kuntoutujan osallisuuden ja aktiivisuuden lisääminen kuntoutujalle merkityksellisissä arjen toiminnoissa.

  • Kuntoutus on tarkoitettu työelämässä oleville sydänsairauksia sairastaville, joilla on moniammatillisesti toteutettavan kuntoutuksen tarve.
  • Kursseja järjestetään erikseen sepelvaltimotautia sairastaville (angina pectoris, sydäninfarkti, ohitusleikkaus, pallolaajennus), ydämen vajaatoimintaa sairastaville (synnynnäinen sydänvika, kardiomyopatia, läppäleikkaus)
  • Kuntoutuksessa on keskeistä oman sairauteen liittyvän tilanteen ymmärtäminen ja omien aktiivisten selviytymiskeinojen löytyminen.
  • Omaisen osallistuminen kuntoutukseen on mahdollista 2 vuorokauden ajan. Omaisen osallistuminen perustellaan kuntoutushakemuksessa ja lääkärin B-lausunnossa.

Katso esite

Näin haet kuntoutukseen

  • Kuntoutukseen hakeminen tapahtuu Kelan paikallistoimistossa, jossa opastetaan myös kurssien valinnassa.
  • Tarjolla olevat kuntoutuskurssit ovat nähtävissä Kelan sivuilla ja lisätietoja saa myös Kuntoutus Peurungasta.

Hakijalla tulee olla

  1. hoitavan lääkärin laatima B-lausunto, missä on selvitetty kuntoutustarve
  2. hakijan täyttämä kuntoutushakemuslomake KU 132, jonka liitteenä on B-lausunto

Lomakkeet toimitetaan Kelan paikallistoimistoon.

Kysy lisää:

Jos olet saanut jo maksusitoumuksen, ota yhteys
Kuntoutustoimistoon, p. 020 751 6712.